Bel ons vandaag: +31 30 3200161

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.

Stappenplan

Stappenplan

Wij  begrijpen als geen ander dat het kopen of huren van een woning in Spanje een grote stap is. Ook is het zo dat het kopen van een woning anders verloopt dan u gewend bent in Nederland. Daarom begeleiden we u van begin tot eind. Kopenwoningspanje.nl heeft over de jaren al tientallen mensen aan een woning geholpen in Spanje.

Wij werken samen met betrouwbare Spaanse partners die uw belangen behartigen.
Op deze pagina geven wij uitleg over het kopen van een woning door middel van een stappenplan.

Stap 1
Het kopen van een woning?

Het kopen van een woning. Waarom gaat u een woning kopen? Is het voor vakantie of gaat u er permanent wonen? Vaak lijkt het allemaal anders als de zon schijnt, lekker op het terras aan de tapas. Het is een grote stap en dit moet wel overwogen gebeuren. Daarom zullen wij u altijd helpen en steunen in het maken van de juiste keuze.

Stap 2
Waar wilt u gaan wonen?

Waar wilt u gaan wonen in Spanje? Wilt u het hele jaar zon? Dichtbij het vliegveld! Makkelijk begaanbaar met de auto. Dit zijn allemaal dingen die u zich moet afvragen.

Stap 3
Budget

Wij gaan samen met u en onze hypotheek adviseurs kijken wat er haalbaar is. Het heeft geen zin om een woning te kopen waar u financieel zorgen van heeft. Tegenwoordig zijn er heel veel projecten waarbij u gunstige hypotheek voorwaarden krijgt van de bank. Gemiddeld moet men rekenen op het financieren van ongeveer 70% van de aankoopwaarde.

Stap 4
Woning zoeken.

Alle woningen op Kopenwoningspanje.nl zijn door ons team bezocht en gekeurd. De foto’s die u ziet zijn door onze eigen fotograaf gemaakt. Alle woningen moeten aan bepaalde eisen voldoen anders worden deze niet getoond op de website. Samen met u gaan wij kijken qua budget en wensen welke woning het best bij u past.

Stap 5
Bezichtigingreis

Bij Kopenwoningspanje.nl zijn wij ervan bewust dat u uw droomhuis van dichtbij wilt zien. En dat u ter plekke het huis wil bekijken en inspecteren. Daarom organiseren wij graag voor u een bezichtigingreis. U vliegt alleen of samen met een van onze medewerkers naar Alicante. U verblijft in een mooi hotel. De volgende morgen gaat u de woningen bekijken die u vooraf gekozen heeft. Tijdens deze reis zullen wij ook uitgebreid het gebied laten zien en wat er allemaal te doen is.
Ook staan wij open voor al u vragen en wensen.

Stap 6
Reserveren van de woning.

Heeft u interesse om een woning te kopen dan kunnen wij de woning reserveren. Het is gebruikelijk in Spanje om een aanbetaling te doen. Uw persoonlijke begeleider zal u hierover informeren. Kopen is een grote stap! Weet u het nog niet dan kunt u gewoon nog een keer terug komen om op uw gemak de woning te bekijken.

Stap 7
Koopcontract

Het duurt meestal 3 weken na het reserveren van de woning dat er een koopcontract wordt opgesteld. Net als in Nederland wordt er dan 10% procent van de aankoopprijs betaald. Ook wordt er gekeken of de woning schulden vrij is en alle papieren in orde zijn. Dit gebeurd door een van onze Gestors.

Stap 8
De overdracht

Dit vindt plaats binnen 3 maanden bij bestaande bouw. De akte wordt dan getekend door de notaris en ingeschreven in het register. Er zal ook een hypotheek adviseur van ons bij zijn als u de overdrachtsakte tekent.

Stap 9
Oplevering

Het is zover u krijgt uw sleutels. Kopenwoningspanje.nl  zal samen met u nog even het huis inspecteren en kijken of alles naar wens is en functioneert. Zodat u op uw gemak kunt tekenen voor ontvangst.

Stap 10
Inrichten woning

Kopenwoningspanje.nl kan uw meubels vanuit Nederland laten bezorgen naar uw nieuwe woning. Ook hebben wij contact met meubel fabrikanten in Spanje die kant en klare pakketten leveren voor uw woning. Mocht u vragen hebben dan kunt u ook na de aankoop gewoon bij ons terecht.