Bel ons vandaag: +31 30 3200161

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.

Informatie

Kopen Woning

Informatie kopen woning Spanje

Wat komt er allemaal bij kijken als u een huis wilt kopen in Spanje. Op deze pagina geeft kopenwoningspanje.nl wat meer informatie over onderwerpen waar u mee te maken gaat krijgen als u een woning gaat aankopen.

Aandachtspunten kopen woning!

Het is van belang te weten voordat men een woning gaat kopen wie de eigenaar is en of de woning op eigen grond staat of dat het erfpacht is. In Spanje moet men ook goed opletten dat de verkoper de enige juridische eigenaar is en dat er geen schulden of hypotheken op het huis of grond rusten.

Wij zullen samen met u informeren bij de gemeente naar de bestemmingsplannen, niet dat u een woning koopt en dat er een jaar later iets naast gebouwd wordt. Ook bij oplevering van een woning moet er goed gekeken worden of alles werkt en naar wens is voordat u de sleutel in ontvangst neemt.

Elke woning van kopenwoningspanje.nl lopen wij samen met u en de verkoper na om te checken of alles in orde. Indien akkoord dan zal pas de sleutel overhandigd worden.

Aankoopprocedure van een woning.

Als u een woning gevonden heeft zullen we samen met u kijken naar de koopvoorwaarden van de woning. Wij zullen dan samen met de verkoper een gesprek aangaan om tot een overeenstemming te komen. Indien dit gebeurd is dan zal een van onze juridische adviseurs gaan uitzoeken of de verkoper eigenaar is en of er geen schulden meer rusten op de woning en of grond. Dan wordt er een voorlopig koopcontract getekend tussen de verkoper en koper en kopenwoningspanje.nl.

In Spanje is het ook mogelijk om een woning te reserveren normaal betaald u dan een minimaal bedrag (2000 tot 3000 euro) om de reservering rechtsgeldig te maken.

Daarna gaan wij naar de notaris en wordt de notariële akte van eigendom(escritura) opgemaakt. Aansluitend dient er een aanbetaling overgemaakt te worden voor de woning.
Na akkoord ontvangt u van de notaris een kopie van de escritura dat u de nieuwe eigenaar bent van de woning. Indien alles akkoord is en voldaan is zal de originele akte pas verstuurd worden naar het kadaster en wordt uw naam ingeschreven op de kadastrale akte. Pas als de escritura is ingeschreven bent u de rechtmatige eigenaar. Wij begeleiden u bij alle stappen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

In Spanje kunt u als Nederlander vaak 70% van de taxatiewaarde gefinancierd krijgen! Wij hebben nu ook projecten waar er 100% gefinancierd kan worden. Hogere financieringen kunnen ook gedaan worden door een persoonlijk lening te combineren met een Spaanse Hypotheek.

Kopenwoningspanje.nl heeft een eigen Hypotheek adviseur die direct op maat een hypotheek advies kan uitbrengen. Voordeel is dat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat heeft u nodig om een Spaanse Hypotheek aan te vragen?

– copy paspoort
– loonstrook/balans bedrijf
– belastingaangifte
– jaarafrekening
– overdrachtsakte woning nederland
– taxatierapport woning nederland (indien voor handen)
– schulden-opgave nederland (hypotheek/persoonlijke leningen)
– bankafschriften laatste 3 maanden
– bankreferentie
– overzicht effecten (spaarrekeningen,aandelen,obligaties)

Belastingen Spanje

Bent u meer dan 183 dagen in Spanje per kalenderjaar dan bent u fiscaal resident in Spanje. Ook als u resident of niet resident bent krijgt u te maken met de Spaanse fiscus. U moet rekening houden dat u 3 soorten belasting moet betalen, de nationale, de regionale en de gemeentelijk. De belastingen liggen wel veel lager dan in Nederland.

Kopenwoningspanje.nl heeft zijn eigen belasting adviseurs die de aangiftes en aanvragen verzorgen voor onze cliënten. Wij kunnen vrijblijvend een afspraak maken voor u.

koop woning spanje